OUDE NOTEN WEER ALS ‘NIEUW’
Ook al bevatten walnoten relatief veel olie (70%), na verloop van tijd kunnen ze een beetje muf worden en ranzig gaan smaken. Dit proces wordt versneld onder invloed van vocht, warmte en licht. Bewaar walnoten daarom altijd op een donkere droge plek. Noten in de dop zijn ongeveer 2 jaar houdbaar, gepelde noten gemiddeld 1 jaar. In veel gerechten, zoals tzatziki, kan je walnoten verwerken. Als ze een beetje muf zijn geworden, helpt het de noten in een koekenpan (zonder boter of olie) kort te roosteren. Ze krijgen dan weer een lekkere bite.
De frisse smaak van komkommer geeft tzatziki zijn kenmerkende smaak. Je kunt komkommers beter niet in de koelkast bewaren want ze kunnen niet tegen kou. Ze verliezen aan kwaliteit en worden slap. Komkommers blijven langer houdbaar op een koele, donkere plaats bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelder. Ze zijn op deze manier bewaard na aankoop nog ongeveer twee weken houdbaar. Als je komkommers in de supermarkt koopt en niet meteen gebruikt, haal de krimpfolie er dan niet af want daardoor drogen ze sneller uit.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.