GEZWAVELD, GEDROOGD OF PUUR NATUUR
Naast verse abrikozen kan je ook gedroogde abrikozen kopen. Aan de smaak ervan kan je de herkomst afleiden. Zoete gedroogde abrikozen komen doorgaans uit Turkije, terwijl abrikozen uit Amerika en Australië vaak iets bitterder smaken. En dat niet alleen… Als je die prachtig oranje gedroogde abrikozen ziet, bedenk dan wel dat ze dit mooie kleurtje gekregen hebben doordat ze met zwaveldioxide zijn behandeld. Daardoor zijn ze langer houdbaar omdat eventueel schadelijke bacteriën door de zwaveldampen zijn gedood. Het is niet schadelijk maar zwavel is toch een gif. Onbehandelde abrikozen zijn honderd procent natuurlijk gedroogd en daarom vaak iets duurder. Ze zijn minder lang houdbaar en zien er minder mooi uit maar ze smaken heerlijk. Ik heb zelf even geëxperimenteerd met het drogen van abrikozen en laat je in bovenstaande video het resultaat zien.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.