HET MEEST GESCHIKTE VLEES OM TE STOVEN

Veel mensen maken een stoofpotje met mager vlees maar eigenlijk is het lekkerder om wat vetter vlees te gebruiken. Vet geeft namelijk veel smaak af. Het meest geschikte vlees om te stoven zijn de delen van de koe of kalf die veel bewogen hebben.

De runderriblap (uit de hals van de koe) is ideaal stoofvlees. Het heeft een wat grovere draadjesachtige structuur en wordt vaak in kleinere stukken gesneden. Dit vlees bevat namelijk veel spieren en bindweefsel dat tijdens het stoven langzaam oplost en het vlees lekker sappig houdt. (Magere) runderlap komt uit de borst van de koe en is magerder dan een riblap. Sukadelappen zijn afkomstig van de schouderpartij van een rund. Het vlees heeft een fijne structuur en is geschikt om in z’n geheel te stoven.Het meeste vet smelt tijdens de bereiding weg maar geeft juist wel smaak aan het gerecht.

 


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.