PASTA IN VERSCHILLENDE KLEUREN
Pasta kan je in verschillende kleuren maken. Na veel experimenten bleven geel, groen, rood en zwart over als de meest spectaculaire. De kleur is overtuigender dan de smaak, daar blijft niet veel van over. Het voordeel is wel dat elke kleur met elke saus gecombineerd kan worden. In bovenstaand filmpje zie je hoe je zelf pastadeeg kunt kleuren. Je hebt nodig:
gele pasta
300 gram grano duro
1 eetlepel kurkuma
2 eieren
groene pasta
250 gram grano duro
50 gram groen (spinazie, peterselie,basilicum )
1 ei
rode pasta
200 gram grano duro
50 gram rauwe bieten
1 ei
zwarte pasta
300 gram grano duro
8 gram inktvis-inkt
2 eieren
Pastadeeg wordt gemaakt in de keukenmachine of de kneedmachine. Het belangrijkste daarbij is het gebruik van grano duro, probeer niet te experimenteren met andere meelsoorten, dat heb ik al voor je gedaan. Als je de keukenmachine met het mes gebruikt het apparaat niet te vol stoppen (max. 400 gram droog meel) anders gaat de machine stuk. (De kneedmachine kan wel grotere hoeveelheden in een keer aan). Bij het maken van gekleurde pasta met een grof ingrediënt, dus geen poeder of inkt, moet je eerst de bieten, peterselie of wat dan ook fijn maken in de keukenmachine met het mes en een gedeelte van de grano duro. Pas als het ingrediënt niet meer zichtbaar is en alleen nog de kleur, kun je verder gaan met het deeg. Je kunt het afmaken in de keukenmachine (neem nooit meer dan 400 gram anders gaat de machine stuk, mogelijk zelfs minder tegelijk erin doen, je kunt ook het gekleurde meel overdoen in de kneedmachine. De aangegeven hoeveelheid eieren toevoegen en steeds druppelsgewijs water totdat een zeer droogkorrelig deeg is ontstaan. Het deeg voor verwerking enige uren laten rusten.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.