MAYONAISE MAKEN

Terwijl de frites in de oven goudbruin bakken, maak je in een handomdraai zelfgemaakte mayonaise. Belgische mayonaise smaakt iets zuurder dan Hollandse, als je die lekkerder vindt, voeg dan aan onderstaand recept 1 dl azijn toe.

Neem een grote glazen pot waar de kop van een staafmixer doorheen gaat. Doe in de pot het sap van een halve citroen, twee eetlepels (fijne) mosterd, een eidooier, een halve theelepel zout en 4-5 dl arachide-, zonnebloem- of maisolie. Zorg dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur zijn. Indien dit niet het geval is de pot even 10 minuten in een bak warm water zetten. De staafmixer op de bodem zetten en al draaiende naar boven trekken. De mayonaise wordt onmiddellijk dik. Ikzelf gebruik vaak half olijfolie en voeg dan een teentje knoflook toe. Ook een paar blaadjes basilicum geven de mayonaise een frisse touch. Je kunt de mayonaise een extra citroensmaak geven door de geraspte schil van een citroen toe te voegen, lekker bij vis.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.