HOE VOUW JE EEN PASTEIVORM?

Leg op een plakje deeg een eetlepel vulling, vouw het deeg dubbel en druk de buitenrandjes stevig aan zodat de vulling er in de oven niet uit kan lekken. Daarna vouw je de rand in een typische ‘knoop’. Je begint in een hoekje dat je naar binnen vouwt en lichtjes aandrukt en blijf dit herhalen tot je helemaal rond ben gegaan. Dit vouwwerkje vergt een beetje handigheid.

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken, dan kan ik je een pasteimaker aanbevelen. Op de vorm leg je een plakje deeg en daarop de vulling. Vervolgens klap je de pasteimaker dicht en verwijdert het overtollige deeg. De handeling duurt minder dan 5 seconden en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Dit soort plastic vormpjes zijn in keukenwinkels en op internet te koop voor een paar euro.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.