HOE HERKEN JE DE ECHTE PECORINO?
Pecorino is een typisch Italiaanse, harde droge kaas, gemaakt van rauwe schapenmelk. De naam verwijst naar pecora, het Italiaanse woord voor schaap. In Italië vind je verschillende soorten pecorino die soms net even anders smaken.
Pecorino Romano bijvoorbeeld heeft een zilte smaak doordat de kaas tijdens de bereiding met zeewater is gewassen. Deze soort wordt in de Italiaanse keuken vaak gebruikt in onder andere zwaardere sauzen.
Een lichtere minder scherpe soort is de pecorino sardo. Het is één van de oudste kazen van Sardinië. Om er zeker van te zijn dat je de echte traditionele pecorino koopt, moet je even opletten of er een keurmerk op staat. D.O.P betekent Denominazione di Origine Protetta, volgens origineel recept lokaal gemaakt dus. Pecorino is sinds 1996 een door de EU beschermd product.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.