CHOCOLADE-HAZELNOOTPASTA MAKEN

In Nutella zit maar 13% hazelnoten dus wat let je om te experimenteren en zelf chocolade-hazelnootpasta te maken, zonder kunstmatige toevoegingen en met een volle romige smaak. Mijn recept voor homemade ‘Nutella’ bevat minstens 60% hazelnoten. Het is nog gezond ook want in hazelnoten zitten veel goede vetten, vitaminen en mineralen.

Chocoladehazelnootpasta

 150 gr hazelnoten
20 gr cacao
30 gr honing
100 gr pure chocola  70-80 %

30 gram (poeder)vanillesuiker
50 ml hazelnoot of walnootolie

De hazelnoten met de cacao in de keukenmachine tot een pasta draaien. In een pannetje(au bain-marie) de chocolade smelten, de walnootolie, de honing en de vanillesuiker toevoegen, alles tot een soepel opgeloste massa roeren. Deze toevoegen aan de hazelnootpasta in de machine, draaien tot de pasta helemaal fijn is (of juist grovere als je dat lekkerder vindt). De olie in de noten komt daarbij vrij, roer de pulp telkens even om de massa zacht te maken en totdat de noten vermalen zijn. Smelt in een pannetje 100 gram pure chocolade en voeg deze in de keukenmachine bij de hazelnootpulp. Nog even laten draaien en je eigen chocolade-hazelnootpasta is klaar. Homemade ‘Nutella’ in een schone glazen pot is ongeveer een maand houdbaar in de ijskast.

 


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.