ZO BLIJFT IJS IN DE VRIEZER ZACHT
Als je zelf ijs hebt gemaakt en je hebt een portie in de vriezer bewaart dan heb ik een handig trucje voor je zodat het ijs er niet keihard uitkomt en meteen geserveerd kan worden. IJs blijft iets zachter en lekker smeuïg in de vriezer als je om de bak ijs eerst een afsluitbare plastic zak doet. Zo heb je altijd een ijsje bij de hand als je ineens lekkere trek krijgt.
Heb je bramenijs gemaakt en nog wat bramen over, dan zijn de vruchtjes nog tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Wil je ze langer bewaren dan kan je bramen ook invriezen. Leg ze niet op elkaar want dan vriezen ze aan elkaar vast en gaan kapot bij het ontdooien. Vries de bramen in op een stuk bakpapier en stop ze pas in een bakje als ze goed bevroren zijn. Dan blijven ze mooi van vorm. Ingevroren bramen kan je tot wel een jaar in de vriezer bewaren zonder dat ze hun smaak verliezen.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.