ARANCELLO MAKEN

Als variant op de citroencake met limoncello kan je in plaats daarvan ook arancello gebruiken. Gebruik voor het maken van dit recept acht dikke, liefst biologische sinaasappelen. Het gaat namelijk om de schil en verder heb je 450 gram suiker, 1 liter pure alcohol (96 %) en 1,2 liter water nodig. Giet de  alcohol in een ruime plastic bak (die je kunt afdekken met een deksel). De sinaasappelen heel dun schillen, zo min mogelijk wit meenemen en de schillen bij de alcohol doen. Je kunt er desgewenst een half vanillestokje bij doen. Het deksel er meteen op doen, de bak moet luchtdicht zijn, want alcohol verdampt snel! Laat dit mengsel een week staan, Zet daarna 1,2 liter water op met de suiker. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de suiker helemaal is oplost. De suikerstroop af laten koelen en bij de schillen gieten. De schillen uit de arancello halen door de massa door een fijne zeef te laten lopen. Het troebele zachtoranje drankje in flessen gieten en in het vriesvak leggen: ijskoud is je zelfgemaakte likeur het lekkerste.


Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.