TABOULEH VAN BULGUR, COUSCOUS OF BLOEMKOOL
Tabouleh wordt meestal gemaakt van bulgur, dit zijn gestoomde, gedroogde en daarna grof gebroken tarwekorrels. Het product kan heel goed vocht opnemen. In plaats van bulgur kan je ook couscous nemen, dit zijn bolletjes gemalen en gedroogde tarwe. De korrels van beide producten kan je in verschillende groottes kopen, voor tabouleh kan je het beste de grove korrel nemen.
Tabouleh wordt als hippe trend soms ook van geraspte bloemkool gemaakt. Zo maak je er een glutenvrij gerecht van. De structuur van bloemkool lijkt bedrieglijk veel op bulgur en couscous, al neemt bloemkool natuurlijk geen vocht op. Als je voor het raspen een keukenmachine gebruikt, let dan op dat je de bloemkool niet te lang doordraait anders krijg je puree in plaats van korreltjes. Met de hand raspen kan natuurlijk ook. Rasp alleen de ‘bloemkant’ van de bloemkool met een grove rasp tot korrels. Voor het maken van tabouleh wordt de bloemkool vervolgens op dezelfde manier verwerkt als bulgur of couscous.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.