ZELF MOSTERD MAKEN
Zelf mosterd maken is supersimpel en leuk. Gewoon een keer doen. Je kunt mosterdzaad in mediterrane winkels kopen.
Ingrediƫnten:
80 gram mosterdzaad
80 gram notenazijn
1 dl (gekookt) water
5 gram zout
8 gram honing
Water opzetten. Een glazen pot (met een wijde opening zodat de kop van een staafmixer er nog doorheen past) goed omspoelen met kokend water. Het mosterdzaad, het zout, de honing, 80 gram notenazijn en 1 dl kokend water in de pot doen en ongeveer 2-3 uur laten staan. Daarna de staafmixer in de pot zetten en de mosterd tot de gewenste dikte pureren. Om grovere mosterd te krijgen, pureer je het mengsel natuurlijk korter. Met het maken van mosterd kan je flink experimenteren, door bijvoorbeeld een andere soort azijn te gebruiken of een smaakjes toe te voegen zoals geraspte citroenschil. Om een minder zure mosterd te maken, vervang je de azijn gedeeltelijk door water. De zelfgemaakte mosterd is (mits in de ijskast bewaard) enkele weken houdbaar.
Benieuwd naar de recepten van Maroeska Metz? Klik hier!
Ga terug naar keukengeheimen.